21 august 2008

Puhkus

Puhkus algas 14 juuli oli tehtud plaanid et sõidame perega rootsi kuid kahjuks jäi seal käimata kuna lahkus meie seast Jaani isa 13 juulil. Me sõitsime viljandisse Mannile järgi 11 juuli et koos puhkust nautida, tagasi plaanisime tulle viljandist 13 juuli.


13 Juuli: Hommikul tavaline äratus ,asjade kokku pakkimine ja viimaste korrastuste tegemine. Järsku mõtlesid Jaan ja Jaani ema ,et võiks ikka minna isa vaatama Suure Jaani haiglasse mikski pärast oli mõlema sisetune selline et peaks ikka minema ,korjasime siis veel isale aiast vaarikaid ,maasikaid ,herneid ja ühe tomati mis oli ainuke mis oli valmis saanud. Jõudsime Haiglasse kella 15.00 i paiku see palat kus ta ennnem oli oli tühi ( kohutav judin käis südame alt läbi ) Ta oli viidud kõrval palatisse ,õde oli palatis ja tegeles teise mehega seal ,isa oli seljaga ukse poole .õde astus palatist välja ja palus et me isa vaatama ei läheks eriti veel väikse lapsega .Küsimus miks? Vastuseks saime et Teie Isa langes hommikul koomasse ja see pole ilus vaate pilt mis meile võiks meeldida ,Tekkis vaikus, tundsin kuidas pisarad hakkavad silma kogunema , tahtsin välja saada tundsin kuidas ei saa hingata .Läksin eemale Manniga ja kuulsin veel kuidas õde ütles et siin on ainult veel tundide küsimus millal isa lahkub.


Jõudsime õue peas liikusid isgasugused mõtted ,ei teagi enam mida ma kõike mõtlesin sest kõik mõtted kadusid kuhugi ära ,pea oli mõtteid täis kuid samas kohutavalt tühi. Tagasi viljandisse sõites oli autos vaikus . Koju ( viljandis) jõudes läksid Jaan ja Jaani ema naabri mehe juurde , (ke son matuse korraldaja ja omab viljandis kabelit) et küsida kas ta aitab meid kui peaks millaski midagi juhtuma ja kas ta aitab korraldada matuseid ? rääkitud ja Ta oli nõus .Ema ja Jaan tulid tagasi naabri juurest enne poolt viite istusime õues kui helises telefon see tuli nagi ühest suust Jaani emaga et : No niii nüüd siis !? Ja oligi see kohutav telefoni kõne isa lahkus 13.juuli 2008 kell 16,30

Kommentaare ei ole: